Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

The Mailman (video)


Αδέλφια μου γεια σας….

Επιστροφή σήμερα και στην αναδρομή μας σε παλιούς άσσους του ΝΒΑ , αρχής γενομένης από τον κορυφαίο για εμένα πάουερ φόργουορντ όλων των εποχών. Ο ταχυδρόμος λοιπών ο ένας και μοναδικός Καρλ Μαλόουν θα έχει την δική του ξεχωριστή θέση στο nobasketball.

Εργάτης όσο λίγοι κατάφερε στα 36 του χρόνια να χριστεί ως ο γηραιότερος MVP στην ιστορία του αθλήματος με την φανέλα της ομάδας του,  όπως πολλές φορές δήλωσε, τους Γιούτα Τζάζ. Πως θα μπορούσαν να είναι άλλωστε διαφορετικά τα πράγματα στιγμή που ο Μαλοόουν έμεινε στην Γιούτα στα 18 από 19 χρόνια της καριέρας του παρέα φυσικά με τον αδελφό του Τζόν Στόκτον.

Ο Ταχυδρόμος σε αυτά τα 19 χρόνια στο ΝΒΑ επιλέχθηκε σε 14 all-star game  έχει πάρει 2 MVP σε all-star game και 2 MVP κανονικής περιόδου. Επίσης, έχει κατακτήσει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 1992 και το 1996. Ήταν στη ρούκι πεντάδα την πρώτη του σεζόν, ενώ έχει 11 παρουσίες στην καλύτερη πεντάδα του NBA, 3 παρουσίες στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, 1 στη 2η αμυντική πεντάδα και 2 στη 2η πεντάδα του NBA. Οι μέσοι όροι καριέρας του είναι 25.0 πόντοι, 10.1 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ μετά από 19 σεζόν και 1476 αγώνες με 37.2 λεπτά μέσο όρο καριέρας, αριθμοί κυριολεκτικά απίστευτοι. Για φινάλε αναφέρω το ότι είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ με 36928 πόντους. Μπροστά του βρίσκετε μόνο ο Kareem Abdul-Jabbar.

Μέσα σε όλες αυτές τις ξεχωριστές διακρίσεις και όλα αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα φυσικά κάτι απουσιάζει.. Τι είναι αυτό ;

Μα φυσικά ο τίτλος του πρωταθλητή. Ο άγραφος νόμος του αθλητισμού χτύπησε ακόμα ένα μεγάλο αθλητή. Ο Μαλόουν μαζί με τον Στόκτον έπεσαν και τις δύο φορές που πέρασαν στον τελικό στους μεγάλους Μπουλς του Τζόρταν. (Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε) Ο Ταχυδρόμος είχε ακόμη μία ευκαιρία να κατακτήσει ένα τίτλο στα 40 του καθώς μετακόμισε στους Λέικερς που είχαν τότε απίστευτη ομάδα με Κόμπι Μπράιαντ, Σ. Ο’ Νιλ, Καρλ Μαλόουν, Γκάρι Πέιτον, Μπράιον Ράσελ και Ντέρεκ Φίσερ. Παρόλα αυτά αν και  έφτασαν στους τελικούς του NBA, ηττήθηκαν από τους  Ντιτρόιτ Πίστονς.

Υ.Γ. Ο Μαλόουν ονομάστηκε «Mailman» στο κολέγιο για την ικανότητά του να τελειώνει τις επιθέσεις όταν έπαιρνε την μπάλα.    

Υ.Γ. Ο Καρλ Μαλόουν τον Αύγουστο του 2010 εισήχθη στο Hall of Fame, ακριβώς 6 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα παρκέ
  
Απολαύστε τον ..........



Τα λέμε σύντομα...... Μπασκετικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου