Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κεραυνός vs ΑΕΛ και στο βάθος ΑΠΟΚ

Αδέλφια μου γεια σας…

Ο  τίτλος σίγουρα παραπέμπει σε άλλες εποχές καθώς δυστυχώς πλέων δεν υπάρχει τέτοιο ντέρμπι.  Ο Κεραυνός λοιπόν χωρίς πολλά πολλά ενισχύθηκε όσο χρειαζόταν και με εξαίρεση των αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στην Λάρνακα σε γενικές γραμμές κρατά με ευκολία την πρωτιά.  Στην Ευρώπη αν ήταν λίγο ποιο προσεκτικός θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ ποιο μακριά από όσο έφτασε αλλά αυτά έχει η ζωή…

Στο Κυπριακό πρωτάθλημα όπως είπα και ποιο πάνω δεν υπάρχει αντίπαλος στα μέτρα του. Η ΕΘΑ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα έκπληξη , ο Απόλλωνας δεν με έπεισε ότι μπορεί στα δύσκολα και η ΑΕΚ έκανε κάποιες ήττες στην αρχή που την αναγκάζουν να περιορίζεται σε βλέψεις τετράδας. Φυσικά στους αγώνες του φάιναλ φορ όλα είναι πιθανά.
Η ΑΕΛ τώρα που αναφέρεται στον τίτλο είναι για το γυναικείο πρωτάθλημα.  Η  ομάδα του Γιώργου Παλάλα είναι για ακόμα μια χρονιά το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο καθώς ο Κεραυνός που ακολουθεί δεν δείχνει ικανός να τις πάρει τα πρωτιά. Η υπόλοιπες ομάδες είναι απλά θεατές με ποιο τρανό παρ’αδειγμα την ομάδα του Αχιλλέα που πέρσι διεκδικούσε τον τίτλο και φέτος βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας μετά τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που συνέβησαν το καλοκαίρι. 
Μέσα σε όλα αυτά όμως και στην μοναξιά των δύο διεκδικητών του τίτλου σε άντρες και γυναίκες εμφανίζεται μια άσημη ομάδα με το όνομα ΑΠΟΚ.

Στους άντρες η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα μπορεί να υπάρξει κάποια έκπληξη και η αλήθεια είναι ότι γουστάρω που θα πανηγυρίσουν δύο κύπριοι που έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Μπορεί ο Τρισσόκας να μην είναι αγαπητός από πολλούς αλλά και αυτός αλλά και ο Πιλαβάς συμμετέχουν ενεργά στην φετινή προσπάθεια του Κεραυνού. Καμιά άλλη ομάδα στα ψιλά της βαθμολογίας  δεν έχει Κύπριους πρωταγωνιστές με μοναδική εξαίρεση την ΑΕΚ η οποία όμως πιστεύω ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της.

Τώρα στις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Κάλια και Σόνια και τα άλλα κορίτσια κάνουν εξαιρετική δουλειά στην ΑΕΛ αλλά  από το πουθενά η Σόφια η Κούλα η Ζώη η Αντωνία και η παρέα του πανεπιστημίου μπαίνουν σφήνα στις  μεγάλες. Μία ομάδα που αποτελείται εν ολίγης από την Εθνική Κύπρου αποδεικνύει ότι με πίστη και σκληρή δουλεία τα πάντα μπορούν να συμβούν. 

Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν ψηφίζω ΑΠΟΚ  γιατί γουστάρω Κυπριακό μπάσκετ. Γουστάρω να βλέπω την Σοφία παρά την όποια δύποτε ξένη.  Γουστάρω να βλέπω τον Τρισσόκκα να καρφώνει παρά τον Τζικάνοβιτς.

Υ.Γ. Γουστάρω και το δίδυμο Σόνια Κάλια αλλά το παράδειγμα του ΑΠΟΚ είναι  παράδειγμα προς μίμηση.

Υ.Γ. 2. Τα συγχαρητήρια μου και στον Λίνο Γαβριήλ που ανέλαβε τον ΑΠΟΚ μέχρι να πάει στο ΑΠΟΕΛ

Τα λέμε σύντομα Μπασκετικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου