Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παπούτσι από τον τόπο σου…..



Αδέλφια μου γία σας….

Βλέπουμε αρκετές ομάδες φέτος κάτι πολύ όμορφο …Ναι καλά διαβάσατε μέσα στα ΣΚΑΤΑ που βρίσκεται η Κυπριακή Καλαθόσφαιρα υπάρχει κάτι πραγματικά πολύ όμορφο.

Τη είναι αυτό ;

Αρκετοί προπονητές εμπιστεύονται επιτέλους αρκετούς Κύπριους… Η καλύτερα αν θέλετε μοναδικές ομάδες που απέχουν από αυτή την τόσο θετική εξέλιξη είναι για ακόμα μια φορά η ΕΘΑ και ο Απόλλωνας.  Δυστυχώς το να βλέπεις την πρωταθλήτρια σου να έχει ουσιαστικά μόνο ένα κύπριο τον Αναστασιάδη είναι τραγικό. Γεωργιάδης και Κωνσταντίνου δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής.  Ο Απόλλωνας έχει τον Παντούρη και από εκεί και πέρα το χάος… Κρίμα γιατι και οι δύο ομάδες διεκδικούν τον τίτλο..

Υπάρχουν όμως και ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και στηρίζονται πάνω στους Κύπριους. Τρανό παράδειγμα ο πρωτοπόρος Κεραυνός. Ο κόουτς Γιανναράς στηρίζεται πάρα πολύ στον Τρισσοκα και τον Πιλαβά. Δύο καλαθοσφαιριστές οι οπίοι κάθε χρόνο κάνουν σημαντικά βήματα προόδου. Επόμενη ομάδα με Κύπριους η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ΑΕΚ. Ο αρχηγός της ομάδας Ιάκωβος Παντελή είναι απλά καταπληκτικός όπως και ο Στυλιανού. Πολύτιμες λύσεις δίνει ο γερόλυκος Τζο Τζο Γκαρσία ενώ από τον πάγκο έρχεται όταν χρειάζεται και ο Φαντούσης .
Περνάμε στο ΑΠΟΕΛ που αν και στην αρχή φαινόταν να μην εμπιστεύεται τους κύπριους με την έλευση του Λίνου τα πράγματα άλλαξαν.  Κασκίρης και Νεοφύτου προσφέρουν  πολύτιμα λεπτά στους γαλαζοκύτρινους στην προσπάθεια που κάνουν για να μπουν στην τετράδα.  Για την Ομόνοια τα είχα γράψει και την προηγούμενη φορά. Στην αρχή έπαιζε μόνο ο Παπαδόπουλος ενώ τώρα χωρίς τον αρχηγό Κωνσταντίνου τον Νικόλα Παπαδόπουλου  και τις πολύτιμες λύσεις του Σουφλιά η ομάδα μοιάζει να παραπαίει. Στην ΕΝΑΔ τώρα με μπροστάρη των Γιαννά που σαν το παλιό καλό κρασί προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του Αγίου Δομετείου οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας  συνεισφέρουν τα μέγιστα στην φετινή προσπάθεια για είσοδο στην εξάδα.  Τέλος στην ΑΕΛ τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά ωστόσο ακόμη και πριν αυτή την κατάληξη η ομάδα της Λεμεσού στηριζόταν πάντα σε Κύπριους. Στην καλύτερη αν θέλετε τριάδα που υπάρχει. Παλάλας, Λιάτσος,Κουνούνης. 

Σίγουρα ξεχνώ πολλούς και ελπίζω οι αναγνώστες να με συγχωρέσουν. Σημασία δεν  έχει το να αποτελεί ο Κύπριος μέρος της 18άδας αλλά να έχει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα.  Αφού η ριμάδα η ομοσπονδία δεν βάζει ένα τέλος στου Κοινοτικούς και ξένους ας βάλουμε εμείς από μόνη μας. Εμπιστοσύνη λοιπών στον Κύπριο Καλαθοσφαιριστή.

Υ.Γ.  Απολογούμαι και πάλι για όσους ξέχασα και ίσων να είναι καιρός και οι άλλες δύο ομάδες να εμπιστευτούν δικά μας παιδιά.

Τα λέμε σύντομα Μπασκετικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου