Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Λάβετε θέσεις.. έτοιμοι… ΠΑΜΕΕΕ


Αδέλφια μου γεια σας…
Ο νέος μαραθώνιος είναι προ των πυλών με τις ομάδες μας να ετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρώτο τζάμπλ. Πιες ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο ; Πιες ομάδες δυνάμωσαν και πιες αποδυναμώθηκαν ; Θα υπάρξουν άραγε εκπλήξεις ;
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Η πρωταθλήτρια τα τελευταία δυο χρόνια νωρίς νωρίς το καλοκαίρι αποχαιρέτησε τον Τόνι Κονσταντινίση και καλωσόρισε τον Αδάμου. Αν η αλλαγή προπονητή βοηθήσει θα φανεί με την πάροδο του χρόνου. Άποψη μου είναι ότι οι πρωταθλητές αποδυναμώθηκαν σημαντικά μετά και την φυγή του Τάτ ο οποίος μετακόμισε στην Λάρνακα. Με το τέλος του πρωταθλήματος έφυγε και ο γίγαντας Γουάτκινς. Νέα εποχή για τους πρωταθλητές..Θα μείνουν ψιλά ή θα επιστρέψουν σε μία μέτρια ομάδα ;
Ο Κυπελλούχος τώρα Κεραυνός με το ίδιο προπονητή αλλά με εντελώς διαφορετικό ρόστερ. Έμειναν οι Κύπριοι προστέθηκε σε αυτούς και ο Θεωχαρίδης με τον Ζαχαρίου και ο Γιανναρά έχει ένα κορμό από αξιόλογους καλαθοσφαιριστές. Μεγαλύτερη μεταγραφή όμως είναι η επιστροφή του Διαμαντόπουλου. Αν ο Έλληνας άσσος επικεντρωθεί στα αγωνιστικά του καθήκοντα αναμένεται να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό για την ομάδα του Κεραυνού.
Η ΑΕΚ ακολούθησε τον προγραμματισμό του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδας στον οποίο προστέθηκαν τουλάχιστο δύο εξαιρετικοί καλαθοσφαιριστές. Ο δύο φορές πρωταθλητής με την ΕΘΑ Τατ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την νέα σεζόν θα φοράνε την φανέλα της ΑΕΚ και αναμένεται να προσθέσουν ακόμη περισσότερη εμπειρία και ποιότητα σε μία ομάδα που φέτος στοχεύει σε τίτλους.
Ο Απόλλωνας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση καθώς έχει δύο επίσημα παιχνίδια στα χέρια του και δείχνει και φέτος ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο. Τι είδαμε σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια ; Μία ομάδα η οποία έχει ως προτεραιότητα το σκοράρισμα και μετά την άμυνα.  Το να δέχεται 90 πόντους μέσα στη Λεμεσό σίγουρα δεν είναι θετικό ωστόσο και αυτό θα φανεί στην πορεία .
Ξεχωριστή αναφορά θα κάνω και για το ΑΠΟΕΛ το οποίο έχει στον πάγκο τους δύο φορές πρωταθλητές με την ΕΘΑ Τόνι και Λύβα.. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα φυσικά αλλά με μια πρώτη ματιά στα φιλικά η ομάδα δείχνει έτυμοι να κοντράρει τα λεγόμενα πρώτα φαβορί για τον τίτλο.  
Τέλος άφησα την φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΝΑΔ που μέσα στα προβλήματα του καλοκαιριού ενισχύθηκε με αρκετούς Κύπριους και έμπειρους καλαθοσφαιριστές που με την πινελιά των ξένων θα παρουσιάσουν για ακόμα μια χρονιά ένα αξιόλογο σύνολο με τον Στυλιανίδη στην θέση του Μάριου Αργυρού.  Η Ομόνοια την εσχάτη φαίνεται να στήνει ομάδα και μαζί με την ΑΕΛ η οποία ακόμη δεν κινήθηκε μεταγραφικά αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του πρωταθλήματος.
Υ.Γ. Υπομονή μάγκες μου και τον τζάμπλ είναι κοντά
Τα λέμε σύντομα…Μπασκετικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου