Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Rasheed Wallace

Αδέλφια μου για σας…

Σήμερα θα θυμηθούμε σε μία σύντομη ανασκόπηση την καριέρα του κύριου τεχνική ποινή Rasheed Wallace
Παρότι δεν ήταν ποτέ το πρώτο όνομα στην ομάδα του ή ο standard all-star, μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά την οριστική του απόφαση να αποσυρθεί, δεν έχει λάβει κάποια ιδιαίτερη τιμή από τον Τύπο ή τις ομάδες που αγωνίστηκε. Ο λόγος για τον Rasheed Wallace. Έναν γυρολόγο των γηπέδων του ΝΒΑ που από όποια ομάδα πέρασε άφησε το στίγμα του.

Ο Rasheed μεγάλωσε στη πόλη της Philadelphia και έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ ως Tarheel με τη North Carolina. Μαθητής του Dean Smith, αγωνίστηκε για δύο χρόνια εκεί πριν επιλεχθεί στο # 4 του Draft του 1995 από τους Washington Bullets. Τη βραδιά του Draft είχε την τιμή να τον συνοδεύσει η μεγαλύτερη μπασκετική φιγούρα της Pennsylvania και ίσως του ΝΒΑ, o Wilt Chamberlain.
Στους Bullets είχε την ατυχία να βρει μπροστά του δύο από τα καλύτερα PF’s τότε, στα 22 τους χρόνια.

Δύο από τους Fab 5 του University of Michigan, ο Chris Webber και ο Juwan Howard. Έπαιξε μόλις 65 αγώνες λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια στάλθηκε στο Portland όπου έμεινε μέχρι το 2004 όταν και μεταπήδησε στους Pistons για να αλλάξει ουσιαστικά την ιστορία των κακών παιδιών. (Προτού καταλήξει στους Πίστονς πέρασε και από την Ατλάντα για ένα αγώνα)
Με το Detroit ο Rasheed έπαιξε το πιο μεστό μπάσκετ της ζωής του. Μπήκε κατευθείαν στη φιλοσοφία του Larry Brown και ταίριαξε αμέσως στο gameplay των Pistons που είχε αρχή και τέλος την αμυντική προσήλωση και την αλληλοκάλυψη. Η πεντάδα Billups-Hamilton-Prince-R.Wallace-B.Wallace έπαιξε μαζί για 4 χρόνια περίπου με 161 starts από το 2004 έως το 2006 και θεωρείται χωρίς άδικο, μία από τις καλύτερες πρώτες πεντάδες όλων των εποχών.

Το καλοκαίρι του 2009 μένει ελεύθερος και ολόκληρο το επιτελείο των Celtics πείθει τελικά τον Rasheed να υπογράψει. Με την φανέλα της Βοστόνης φτάνει μέχρι τους τελικούς αλλά εκεί πέφτει θύμα των Lakers. Στο τέλος των τελικών αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Υ. Γ. Κατέχει το απόλυτο ρεκόρ σε τεχνικές ποινές με 304 παρατηρήσεις, ενώ έχει τελειώσει τη χρονιά 2000-1 με 41 τεχνικές σε 80 παιχνίδια που αγων
ίστηκε. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ρεκόρ σε μία σαιζόν.





Τα λέμε σύντομα Μπασκετικός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου